Rijschool

Rijschool faalangst

Z

Hoogste kwaliteit rijlessen

Snel Op De Weg richt zich op de hoogst mogelijke kwaliteit voor jouw rijlessen.

Individuele aanpak

Iedereen is uniek en daarom verdien ook jij jouw individuele aanpak en begeleiding.

Een eerlijke prijs

Onderdeel van onze kwaliteitsgarantie is een eerlijke prijs voor je rijlessen.

Faalangst en rijles

Wanneer je 16,5 jaar bent geworden kun je voor het eerst achter het stuur van een auto gaan zitten bij Snel Op De Weg. Maar wat als je last hebt van faalangst of zelfs rijangst? Dan ben je bij Snel Op de Weg op het goede adres. Veel van de Rijinstructeurs van Snel Op De Weg hebben een bijscholing gehad om hier mee om te gaan. Samen met de prettige sfeer in de lesauto en de ervaring van de rijinstructeur kunnen jullie samen deze uitdaging aan! Inclusief een vrijblijvende intake Rijtest

Wat doet faalangst met je?

Rijles bij Snel Op De Weg is leuk, gezellig, leerzaam en je wordt er een prima automobilist van, maar faalangst kan het behalen van je rijbewijs een echte uitdaging maken. Faalangst komt met name voor in situaties waarin je op prestaties wordt beoordeeld, zoals bijvoorbeeld tijdens je rijexamen, maar ook tijdens je rijlessen. Op zo’n moment kan je lichaam anders reageren dan je normaal van jezelf gewend bent. Denk bijvoorbeeld aan extra transpireren, vreemde gedachten, trillende handen en zelfs hartkloppingen. Hierdoor kan het gebeuren dat je (tijdelijk) minder goed presteert of zelfs zakt voor een examen. Wanneer je dit vaker gebeurt kan dit zelfs leiden tot een vicieuze cirkel waarbij de faalangst in stand gehouden wordt. Door faalangst kan het gebeuren dat je onder presteert, maar ook juist over presteert.

Faalangst en CBR

voor het behalen van je rijbewijs moet je examen doen bij het CBR. Je rijexamen is het afsluitende onderdeel van je rijopleiding. Als je faalangst hebt of bang bent voor een examen kun je van te voren een Tussentijdse toets (TTT) doen. Dit geeft je een geweldige inkijk in hoe het gaat bij een echt examen. Nog een voordeel is dat je vrijstellingen kunt krijgen voor je bijzondere verrichtingen, zoals bijvoorbeeld parkeren, achteruitrijden of de hellingproef.

Zie je toch enorm op tegen een echt CBR-examen? Dan is er altijd nog het Faalangstexamen van het CBR. Dit examen is helemaal individueel. Je bent alleen in de zaal waar het examen start. Bij je aan tafel zit verder niemand anders behalve de examinator en je vaste Rijinstructeur. Je krijgt dus alle tijd en rust die je nodig hebt ter voorbereiding op je examen. Ook is er tijdens het Faalangstexamen meer tijd dan een gewoon CBR-examen. Je kunt een time-out aanvragen als je even helemaal vastloopt of een black-out hebt. Wanneer je even zo in de stress schiet dat je niets meer kunt, dan kan je even uit de lesauto om even pauze te nemen en dan weer verder te gaan waar je was gebleven. Zo kun je zorgen dat je de rest van het examen zo rijdt dat de examinator en je rijinstructeur trots op je kunnen zijn.ProeflesaanvraagInformatieTerugbelverzoekOverig

Rijles voor iedereen

Of je nu net begint met rijles of al eens je rijexamen hebt gedaan, de gecertificeerde rijinstructeurs van Snel Op De Weg kijken samen met jou wat jij nodig hebt om met vertrouwen in de auto te stappen en je rijbewijs te halen. Zo helpen we je om die cirkel te doorbreken!

https://developers.facebook.com/apps/1826248774371143/messenger/#